Pagine

Благодаря на всички вас/Grazie a tutti voi:

venerdì 18 febbraio 2011

Панирана риба Persico







Малко има какво да се добави към снимките, които говорят сами. 2 яйца, разбити с малко сол.


Нямах бира...сложих малко бяло вино 1 кафена чашка - нещо газирано......



                                ...малко къри, ако ви харесва ...


                                         ....малко джинджер на прах, или подправки които ви харесват...



...това е една готова смес за паниране: нишесте + фино царевично брашно, добавяйте и разбърквайте докато стане гъсто като боза...

 ...и това е риба  Persico - не знам на български как се казва, но гледайте горе-долу снимката...


рибата е нарязана на парчета и започвам да я топя в сместта за пържене, олиото трябва да е обилно и горещо...


...остана ми малко от сместта, е няма да я хвърляме я - нарязах набързо една тиквичка...


                                           ...изпържваме до златисто и от двете страни...


                                            ...и ето готови рибата и тиквичките...



...със същата смес могат да се панират пилешки хапки, тиквички, моркови - нарязани на пръчици, карфиол- предварително кипнат в подсолена вода, за да се омекоти...
Добър апетит  и  ...оставете ми коментар!

Nessun commento:

Posta un commento